Projekt INVOLVED napreduje

Poleti je bilo zanimivo. Izvajali smo prvo izmenjavo sodelavcev in sodelavk. Sodelavci in sodelavke Caritas iz Koroške in Štajerske so spoznali strukturo in organizacijo Karitas v Sloveniji in naši kolegi in kolegice iz Slovenije so spoznali Caritas ustanove na Koroškem in na Štajerskem. Sedaj se spet zberemo v skupnih srečanjih. Pri projektnem sestanku v Mariboru se bomo pogovarjali o okvirih za naše ciljne skupine. Še posebej gre za pravne in institucionalne okvire, ki smo jih prej analizirali. Pri tem si želimo tudi bolj natančno pogledati razlike med Avstrijo in Slovenijo.

Skupno s strokovno šolo na Koroškem in s Podatkovno analitiko smo sredi zbiranja podatkov. Ravnokar imamo pogovore z osebami iz naših ciljnih skupin. Tako bomo dobili pomembne informacije o njihovem položaju. Raziskava naj prikaže potrebe izbranih ciljnih skupin v posameznih regijah in pomanjkljivosti sistema. Pred nami so zanimivi meseci čezmejnega in skupnega dela.